Üvegmozaik 11. kerületi raktárról azonnal! Mozaik csempe, üvegmozaik burkolatok, spanyol mozaik, dekor mozaik, egyedi mozaikok.

Mozaik csempe raktárról azonnal


Budapest 11.ker. Hunyadi J. u 162.  Vissza a főoldalraÉpítőlemezek, előregyártott elemek, díszítőprofilok, korszerű válaszfalrendszerek és még sok-sok érdekes lehetőség, melyeknek csak a fantázia szab határt. Fedezze fel a magas minőségű, praktikus és összehangolt termékek nyújtotta, szabad mozgásteret, a legkülönbözőbb szerkezetek kialakítására.


A wedi építőlemezek Styrofoam extrudált polisztirolhab táblákból készülnek, melyeknek mindkét oldalát speciális műgyanta bázisú habarcsba ágyazott üvegszövettel erősítenek meg. Ennek köszönhetően a wedi építőlemezek segítségével a legkülönfélébb szerkezeti formák kialakítása lehetséges.

A Styrofoam mag biztosítja a lemezek kiváló hőszigetelő képességét, vízállóságát és a nagy nyomószilárdságát. Az építőlemezek könnyűek és jól megmunkálhatóak.

A wedi építőlemezeket elsősorban vizes helyiségekben alkalmazzuk. Használatának előnyei igazán az egyedi formák kialakításánál mutatkozik meg. Tartóváz építése nélkül képezhetünk akár egy lemezből, pozitív és negatív íveket, megvalósítva ezzel bármilyen szokatlan ötletet. Felülete közvetlenül csempézhető.

Íves felületek kialakítása Íves felületeket – az ív sugarától függően – a 2 és 3 cm vastag wedi-lemezből készíthetünk. A lemez felületét egyenletes távolságokban (2-3cm) irdaljuk, sarokcsiszológépre szerelt vágókoronggal, vagy egyszerűen egy éles késsel, ügyelve arra hogy a másik oldal üveghálója ne sérüjön, majd a lemezt a kívánt ívre hajlítjuk és rögzítjük. A keletkezett vágási hézagokat flexibilis ragasztóhabarccsal töltjük ki és a felületre erősítőhálót ágyazunk.


 
 

 
Falkiegyenlítés – BA 04, 06, 10

A wedi BA 4, 6 és 10 mm-es építőlemezek 60 x 125 cm- es, illetve 60 x 250 cm-es táblaméretükkel ideális megoldást nyújtanak fürdőszoba felújításoknál, a félig leburkolt falak kiegyenlítésére.
 A táblákat a falfelületre ragasztással és kiegészítő mechanikai rögzítéssel rögzítjük.Végezetül az illesztési hézagokat wedi tömítő- és erősítő szalaggal zárjuk le és a felület burkolható.
A wedi-lemezből készült falfelületek a megfelelő tömítéssel használativíz elleni szigetelésként is kiválóan funkcionálnak.

Szárazépítési rendszer – BA 12,5


A szárazépítési rendszerrel épített – gipszkarton – válaszfalak az intenzív párával és a fröccsenő vízzel szemben nem megfelelően ellenállóak. Ilyen terület lehet a fürdőszobákban a zuhanyozók falai, a mosdópultok, kádak környéke, vagy a konyhában a mosogatóhoz közeli falszakasz.
Ezeken a problémás helyeken a gipszkarton helyett egyszerűen a wedi BA 12,5 lemezt alkalmazhatjuk, mivel táblamérete és vastagsága illeszkedik a gipszkartonos rendszerekhez.

 
Wedi – BA 12,5
Vastagság: 12,5 mm
Táblaméret: 62,5 x 250 cm
Egyedi megoldások – BA 20, 30, 40, 50


Egyedi kialakítású fürdőszobák kádbeépítéseinek, zuhanyfalainak, különféle pultjainak, paravánfalainak stb. belsőépítészeti tervezésénél nem kis fejtörést okoz a megfelelő építőanyag kiválasztása és azok összehangolása.

Ezeknek a problémáknak a legegyszerűbb megoldására ad választ a wedi, a rendszerelvű építőlemezeivel és rögzítőelemeivel. Tartóváz építése nélkül készíthetünk íves felületeket, dobogókat, polcokat és mindezt anélkül, hogy külön víz- és páravédelemről kellene gondoskodnunk.Az ívek kialakításánál, az ív sugarától függően a BA 20, vagy 30 mm lemezeket használjuk! A BA 40 és 50 mm lemezeket elsősorban zuhanyválaszfalak, mosdópultok és különféle, terhelésnek kitett dobogók építésénél alkalmazhatjuk.
 

A wedi építőlemezekből kialakított formákat aprómozaikkal burkolva tökéletes íveket kapunk.
 

wedisteck rögzítőelemek

wedisteck WE
Pultokhoz, wedi-lemezek merőleges csatlakozásaihoz
wedisteck RK
Zuhanyválaszfalak, csőeltakaró elemek falhoz vagy padlóhoz történő rögzítéseihez
wedisteck BA
wedi-lemezek toldásához; pl. zuhanyválaszfalak
wedi tömítőszalag
Csatlakozások vízhatlan megerősítésére; 10 és 12,5 cm széles
wedi tárcsásdübel
Műanyagdübel – 8, 10 cm Fémdübel – 8, 10, 14 cm
wedi paneldübel
Rögzítések megerősítéséhez

Előregyártott termékek


Csőeltakarások, kádbeépítés
Minden fürdőszobában megtalálható víz- és szennyvízvezetékek gyors, praktikus eltakarására nyújt megoldási lehetőséget – a nehézkes rabicolással, vagy a hosszadalmas gipszkartonozással szemben – a wedi-R csőeltakaró sarokelem család. Elhelyezéséhez használjuk a wedisteck RK rögzítőelemet!

Méretek:
wedi R15 15 x 15 cm
wedi R20 20 x 20 cm
wedi R30 30 x 30 cm
wedi R40 20 x 40 cm
lemezvastagság: 20 mm
elemhossz: 250 cm

Hagyományos kádak beépítése néhány perc alatt megoldható teljesen tisztán, könnyedén és főleg az eddig megszokott kosz és piszok nélkül. Az aljzatban lévő több cm-es egyenetlenségek is korrigálhatók a wedi WA típusú kádbeépítő elemekkel.


 

Méretek:

wedi WA 4001 177x 60 cm
wedi WA 4002 73 x 60 cm
wedi WA 4004 210 x 60 cm
lemezvastagság: 30 mm

Zuhanyválaszfal – DU 90, 120


Zuhanyválaszfalakat könnyen kialakíthatunk wedi építőlemezekből egyedileg is, de léteznek előregyártott változatok is.
A wedi DU 90 és DU 120 zuhanyfalszett 200 cm magas és 50 mm vastag wedilemezekből, wedisteck rögzítőelemekből és a fal megerősítéséhez szükséges tömítőszalagból álló egységcsomag.
A táblákat a falhoz és egymáshoz wedisteck BA, a padlóhoz RK elmekkel rögzítjük, majd a tömítőszalagot a táblák csatlakozásánál flexibilis ragasztóhabarcsba ágyazva, megerősítjük a szerkezetet. A falhoz, illetve a padlóhoz való csatlakozásnál használjunk üvegháló megerősitést! A fal a tökéletes szilárdságát csempézés után nyeri el.  
A wedi DU zuhanyválaszfalak jól kombinálhatók a wedi Fundo padlószint alá sülylyesztett zuhanytálcáival és így egy teljes egészében, tetszőlegesen burkolható zuhanyzót kapunk.

  forrás: www.rwbautech.hu