Üvegmozaik 11. kerületi raktárról azonnal! Mozaik csempe, üvegmozaik burkolatok, spanyol mozaik, dekor mozaik, egyedi mozaikok.

Mozaik csempe raktárról azonnal  Vissza a főoldalraÚjdonságokTALAVERA - mexikói életérzés


Az élénk színű, és összetéveszthetetlen hangulatú Talevera csempék, a mexikói lakberendezés egyik legjellegzetesebb darabjai. Izgalmas viszontlátni a mai monokróm, minimál trend közepette ezeket a tradicionális, rendkívül színes, életteli 10×10 és 5×5 cm-es csempéket, ugyanakkor az is tény, hogy a trend, mintha már kissé távolodni látszana a nagyon ultramodern semleges színvilágtól.

A lakberendezés számos területén jelennek meg a színek, és minták - az éppen most aktuális tavaszi kerti trendek is ez irányba mozdultak - és bizony így volt ez már, ugyan ha óvatosan is, de tavaly Bolognában, ahol a Cersaie-on , néhány nemzetközi burkolatgyártó már újragondolta ezt a motívum világot, és még ha egyenlőre csupán, a jelenleg erősen aktuális fekete-fehér- szürke kombinációkban is, de a minták már megjelentek...


A TALAVERA csempék minden esetben, csak és kizárólag kézzel készülnek, így sosem készülhet két tökéletesen egyforma darab sem méretben, sem mintázatban. Felhasználásuk is eltér a nálunk megszokottól.

Mexikóban vegyítik a csempéket, és így állítanak össze különböző méretű, dekorációs képeket, amiket hasonló szín és formaviláguk, a különbözőségek ellenére is tökéletes egységbe foglal. Kül-és beltérben egyaránt bátran használják, medencéket épp úgy díszítenek vele, mint lépcsőket, vagy hálószoba falakat, de a motívum világot megjelenítik a szebbnél szebb egyedi, kézi festésű mosdókon is...

 Bővebben a balaoldali menüsor  "TALAVERA mexikó" címszó alatt találnak információt róla.